Nu ook mobiel toegankelijk

<div class=\"postavatar\">nu-ook-mobiel-toegankelijk</div>

Afgelopen tijd ben ik flink bezig geweest met het opzetten van een 3gp-server om video te kunnen streamen naar m’n mobieltje: een Sony Ericsson K610i met een flatfee voor het internet gedeelte. De audio mogelijkheden zijn ook nog niet echt klaar voor live streaming maar dat zit er wel aan te komen. Soon to be posted.

Alleen bedacht ik me dat dit blogje natuurlijk ook goed te volgen moet zijn op een 176×144 beeldschermpje, dus ff de url opgeven en toen…wachten…wachten…komt de linker-column….nee….wel. Eurgh: niet fijn dus.

Vervolgens maar even op zoek gegaan naar een WordPress plugin die dat moet oplossen. 1 van de eerste die ik probeerde was Mowser WordPress Mobile. Na de installatie (unzippen en in je plugins folder gooien) duurde het laden nog steeds lang wat gedeeltelijk kwam doordat de bezoeker een interstitial (reclame tussenpagina voordat je naar de echte pagina kan doorgaan) voor z’n neus kreeg. Niet echt vriendelijk dus en al helemaal niet doordat de zij-columns vrolijk bleven staan. Nu is de collectie trash die ik aan de zijkant heb staan niet storend als je op een 22” monitor kijkt maar op zo’n klein scherm….

Gelukkig was de volgende plugin raak: WordPress PDA Plugin is in eerste instantie voor de PDA-dragers maar ook de kleine mobile gebruikers werkt het als een trein. De pagina’s openen nu in minder dan de helft van de tijd en geven geen foutmeldingen meer. Alleen bij de post met de Skype-widgets krijg ik nu de melding dat er teveel content in de pagina staat. Gelukkig kan ik dat omzeilen door de widgets allemaal na de break te plaatsen.

wp-pda-plugin-preview

Dit is hoe het er op een PDA uitziet, natuurlijk is op de K610 de interface een stuk kleiner. Zometeen maar eens de comments-functionaliteit testen.
Zijn er al bezoekers met mobiles langsgeweest voor wie het niet werkte?

Sphere: Related Content3 Responses to “Nu ook mobiel toegankelijk”  

 1. 1 K610

  Werkt idd goed vanaf mobiel, ik krijg wel ontzettende sms-taal neigingen op zo’n klein toetsenbord.

 2. 2 Natha

  Geinig, een maatje van me is bezig met een streaming radio iets, waarmee je $radiostation kan luisteren op je mobiel zonder plugins op je mobiel te installeren. Grtz, Nathalie (die van UUnet)

 3. 3 admin

  Hoi Nathalie da’s een lange tijd geleden. Hoe is het met je?

  Er is een handige app als je je eigen muziek en video wil streamen op http://orb.com. De server past de bandbreedte van de stream automatisch af op de bandbreedte die je hebt op je mobiel zodat de stream niet gaat stotteren. Voor video streaming moet je wel een paar poorten op de server openzetten voor het afstemmen daarvan.
  Ik heb zelf de SonyEriscson 610i en daarop werkt het wel goed, de bandbreedte ervan is alleen wat smal waardoor de kwaliteit niet echt denderend is. Inloggen is heel simpel: ik geef alleen de url op van de centrale Orb-server (mycast.orb.com) in m’n browser, inloggen en ik zie alle data die ik vantevoren daarvoor heb opgegeven. Geen plugins of Java-apps nodig.
  Nadeel van Orb is wel dat het behoorlijk wat resources wegtrekt op de server wat je op een desktop behoorlijk goed merkt als je die ook voor gewoon werk gebruikt.

  Er zijn ook andere (opensource) servers maar die zijn meestal nog zwaar alpha/beta.

Leave a Reply


retaggr
Clicky Web Analytics