CallMe – Skype in de pagina

<div class=\"postavatar\">callme-skype-in-de-pagina</div>

Je komt ze wel eens tegen op ecommerce-sites: de CallMe-link waarmee je het de sales afdeling makkelijk maakt om je telefonisch te bereiken. Soms gaat dat goed en soms beland je in een traject van meerdere pagina’s waardoor zelf bellen een stuk makkelijker is. Bovendien hebben wij nederlanders een hekel aan dat soort “amerikaanse-toestanden” en verwachten er meer troubles mee dan dat het wat zou oplossen.
Het zou veel makkelijker zijn als dat alles gewoon in 1 dingetje zit die we wel al vertrouwen en het mooie is dat is er al: de Skype-widget (IE only helaas).Creative Commons License photo credit: Siim Teller

De settings in deze versie zijn redelijk standaard waardoor de widget redelijk breed is (horizontale multi-tabs zijn de schildigen hier). Het zou handiger zijn als dit aan te passen is naar een smallere versie om in 1 van de zij-columns te plaatsen maar er wordt natuurlijk weer als eerste aan de MySpace plaatsingen gewerkt (zucht).

Update:
Skype heeft zelf ook een simpele widget met de call en status. Helaas is de status update behoorlijk buggy waardoor ik een “I’m not telling”-status heb ipv dat ik gewoon online ben.


My status

Update 2:
Google heeft nu ook een widget maar dan voor Google Talk, die ik ook wel eens gebruik. Op http://www.google.com/talk/service/badge/New staat de code en als 1 van je andere tabs al ingelogt staat bij Google dan pakt -ie direct de juiste user. In WordPress kan je de code in 1 van de widgets plakken of je maakt er op Gigya een aparte widget van.

Sphere: Related ContentNo Responses to “CallMe – Skype in de pagina”  

  1. No Comments

Leave a Reply


retaggr
Clicky Web Analytics