Sproutbuilder: eindelijk een invite

<div class=\"postavatar\">sproutbuilder-eindelijk-een-invite</div>

Na een week wachten heb ik nu ook een invite voor Sproutbuilder.com Nope, geen spruitjes gebakken lucht maar een nifty online widget maker dmv Adobe Air/Flex. Oeps: technobabble…

Dit is wat je ermee kan doen: je kent wel de extra’tjes op pagina’s van Hyves, MySpace en Last.fm waarmee je dingen over jezelf kan weergeven als muziek, YouTubevideo e.d. Allemaal leuk en aardig maar je kan met die widgets verder weinig tweaken of meten (hoe vaak is er geklikt, wanneer, door wie). Verder kan je als bezoeker van de pagina niets doen met de widget zoals doorsturen naar iemand anders of op je eigen profielpagina plaatsen.

Enters Sproutbuilder, ze zaten een tijd in gesloten beta-fase oftewel er waren nog weinig die ermee mochten spelen maar dat is nu wat losser. Als je inlogt in de online-builder zie je een soort versimpelde Flash-editor maar nu met een wat donkerder interface (da’s de Air/Flex template kleur). Je maakt een aantal verschillende pagina’s aan, geeft ze elk een aparte naam, vervolgens plaats je de te gebruiken elementen (graphics, video, muziek) op een online server (kan voor een deel ook op de server van Sproutbuilder), je voegt een navigatie toe d.m.v. losse buttons en je kan publishen. Demo-girl heeft op haar blog een korte introductie (video) staan voor deze eerste basic stappen:Verder voordeel is dat je nu kan kiezen uit verschillende formaten, dat lijkt niet echt belangrijk maar je kan nu een skyscraper-widget mee maken voor een promotiecampagne of een smalle widget als je blog niet veel ruimte aan de zijkant biedt.

Na wat verder finetunen van de buttons zodat ook het navigeren door de widget inzichtelijk wordt, is er nu een eerste proof-of-concept:Met Sproutbuilder kan je zo’n eerste versie al online zetten, mocht je de widget aanpassen met andere content of indeling dan zorgt Sproutbuilder dat je die wijzigingen ook direct overal te zien krijgt.
Voor de verspreiding en rapportage maakt Sproutbuilder gebruik van het Gigya-netwerk dus daar moet je wel al een account voor hebben.

Update:

Kleine glitch in de builder interface tegengekomen: wanneer je een redelijk lange widget maakt (bijvoorbeeld een wide skyscraper van 160×600) en je werkt in een klein scherm zoals ik nu doe op m’n 15” laptop, dan kan het gebeuren dat een deel van de widget niet zichtbaar is om te editten. Je krijgt dan een lege balk aan de bovenzijde te zien terwijl alles er in de editor wel goed uitziet. Workaround die ik nu gebruik is d.m.v. een VNC-verbinding (=tunnel door het netwerk) alles te editten op m’n desktop thuis die voldoende screen-estate heeft.

Sphere: Related ContentNo Responses to “Sproutbuilder: eindelijk een invite”  

  1. No Comments

Leave a Reply


retaggr
Clicky Web Analytics