YouTube playlist widget

<div class=\"postavatar\">youtube-playlist-widget</div>

Bij vorige posts ging het embedden van YouTube-videos behoorlijk mis met de opmaak (It wend all over the place). WordPress kan in deze versie niet overweg met de <object>-tag die flink door de wysiwyg-, en de code-editor flink worden gesloopt. Tel daarbij de adblocker bij op waardoor de titles herschreven worden naar “block this” en je hebt een goed recept voor kaartenhuis-code.

Op YouTube heb ik daarom een playlist aangemaakt (thema 3d) om de widget hier te testen.

Dit is m’n 3D-playlist op YouTube:
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/p/F35E4745AB9BD65E" height="370" width="530" /]
De oplossing zat in de plugin Kimili Flash Embed for WordPress die een aangepaste vermelding van de flash-file mogelijk maakt. Er zou een button moeten verschijnen in de visual-editor maar die kwam ik (nog) niet tegen. Handmatig gaat echter ook met een veel kortere code dan het orgineel.

Update:
Uiteindelijk was ik toch niet tevreden met de oplossing, hoewel dat deels ook met de mogelijkheden van YouTube te maken heeft. Daarom een widget-publisher gezocht om eens mee te stoeien. Er zijn meerdere mogelijkheden op dit gebied, van heel simpel tot heel uitgebreid. Als eerste een test met Wildfire van Gigya.com. Hieronder het eerste resultaat:Wat is er nu zo anders aan deze versie? In plaats van de Flash-file rechtstreeks bij YouTube vandaan te halen, gaat deze eerst via de Wildfire applicatie van Gigya.com die er een extra button op plaatst (de GetThis-button). Als je op die knop drukt verschijn er een handig lijstje waarmee je direct de juiste code voor je favorite social network verschijnt (less hassle voor de niet zo technische bezoeker).
Added bonus is dat Wildfire ook voor je bijhoudt hoe vaak er op geklikt is en op welke plekken de widget staat. Iets wat YouTube niet doorgeeft aan de users.

Sphere: Related ContentNo Responses to “YouTube playlist widget”  

  1. No Comments

Leave a Reply


retaggr
Clicky Web Analytics